Informatieavond Deurzerdiep op 20 maart


Logo Staatsbosbeheer

Op 20 maart organiseert Staatsbosbeheer een informatieavond over het in 2016 ingerichte natuurgebied Deurzerdiep. Het Deurzerdiep slingert weer net als vroeger door het landschap. Het fietspad door het gebied is verlegd, er zijn kilometers nieuwe wandelmogelijkheden bijgekomen én er is nieuw bos aangeplant. Tijdens de informatieavond vertellen de boswachter en 2 gastsprekers over de bijzondere flora en fauna in het gebied, de recreatiemogelijkheden en de toegangsregels. De informatieavond wordt gehouden in Café De Aanleg in Deurze, tevens Toegangspoort Deurze van Nationaal Park Drentsche Aa, en start om 20.00 uur.

In het veranderende klimaat moeten grote neerslagpieken opgevangen kunnen worden in gebieden die daarvoor geschikt zijn. Dat gebeurt sinds de herinrichting in 2016 o.a. in het Deurzer- en Anreperdiep. Door de inrichting zijn de recreatiemogelijkheden flink uitgebreid. Hiervan genieten veel mensen, bijvoorbeeld bewoners van Assen-oost. Zij wonen immers op loopafstand van het gebied. Deze verbeterde toegankelijkheid heeft echter ook gevolgen voor de flora en fauna. Bij de inrichting is rekening gehouden met zoveel mogelijk planten en dieren in het gebied. De toegangsregels zijn hierop aangepast: het gebied is toegankelijk op wegen en paden en honden zijn welkom mits aangelijnd. In de praktijk blijkt dat de toegangsregels nog niet door alle gebruikers van het gebied nageleefd worden.

Tijdens de informatieavond op 20 maart willen we u graag laten zien hoe bijzonder het gebied is en welke dieren en planten er leven en uitleggen waarom de toegangsregels nodig zijn. U bent van harte welkom!

Datum: maandag 20 maart 2017

Aanvang: 20.00 uur

Locatie: Café De Aanleg, tevens Toegangspoort Deurze, Asserstraat 63, 9451 TA Rolde

Foto

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de boswachter van Staatsbosbeheer, Kees van Son (T 06-51576829) of k.son@staatsbosbeheer.nl, www.twitter.com/keesvanson