Wandelen in het Drentsche Aa gebied

Wandelen

In het Drentsche Aa-gebied zijn veel wandelmogelijkheden. Een dorpsommetje of één van de elf gemarkeerde Staatsbosbeheer wandelroutes in het Drentsche Aa gebied. Ook lopen overal 'doorstappers met rugzak'. Zij lopen vaak over één van de lange afstandswandelroutes (LAW), die in het gebied liggen. Het Pieterpad is bulletdaarvan de bekendste. Daarnaast liggen in het gebied ook diverse 'knapzak', archeologische en andere wandelroutes.

Informatie over wandelroutes, wandelkaarten etc. is verkrijgbaar bij de diverse TIP's (voormalige VVV's) in het gebied.

Honden aan de lijn.

Gezien het (niet zichtbare) storende karakter van honden op het dierenleven, verzoeken wij honden alleen aangelijnd mee het gebied in te nemen. In gebieden waar loslopend vee door natuurbeheerders is ingeschaard, zijn honden ook aangelijnd niet toegestaan. Door Staatsbosbeheer zijn speciale hondenlosloopgebieden in het Drentsche Aa-gebied aangewezen.

wandelen
200710051624411207
wandelen met kind

Startpunten

Toegangspoort Homanshof in Anloo

Toegangspoort Deurzerdiep in Deurze

 • Wandelroute Bos gaat voor je leven
  Wandelroute door boswachterij Gieten-Borger met als thema de veelzijdige functies van bos. Start: Boomkroonpad, Drouwen. Volg blauwe route.

Overige routes

Digitale wandelroute App Wedbroeken - Nationaal Park Drentsche Aa

Wandelroute App Wedbroeken, 6 km

Hoe werkt het?

 • Veeg over de <oranje balk> onderin om door het verhaal te scrollen.
 • Klik op de GPS knop in de kaart voor uw positie
 • Klik voor meer informatie over het gebied, planten en dieren op de zwarte infoknop rechtsonder.

Start route
Parkeerplaats aan de Zuidlaarderweg van
Tynaarlo-Zuidlaren.

Gps-coördinaten startpunt
53°04’55.5”N 6°38’30.9”E

Openbaar vervoer
Zie www.9292ov.nl of bel (0900) 9292.

Pdf versie

Heeft u geen bereik? Download de pdf versie van de wandelroute.

Kaart wandelroute Drentsche Aa

Externe links

 • Knapzakroutes
 • www.wandelprovincie.nl
 • Wandelroute 'Rolder Es'
 • 'Oost van Assen'
 • Wandelroute 'De Acht van Amen'De Drentsche Aa-wandelroute 'De acht van Amen' is een beschreven wandelroute, bestaande uit twee wandellussen van elk ongeveer drie kwartier tot een uur. Het dorp Amen vormt het begin en het einde van de route. De wandelroute is ontstaan door samenwerking van Staatsbosbeheer, en de landschapsploeg van de Stichting Vanboeijen te Assen.
 • Wandelroute 'Kampsheide'
  Deze route van Stichting Het Drentse Landschap is 5 km lang. Benodigde tijd 1,5 à 2 uur. Honden zijn niet toegestaan vanwege de grazende schapen.
 • Wandelroute 'Het Groote Zand'
  Op het Groote Zand ten oosten van Hooghalen vindt u een van de mooiste heidelandschappen van Drenthe. Een wandelroute van Stichting Het Drentse Landschap.
 • Wandelroute Noordlaarderbos en de Vijftig Bunder

  Het Noordlaarderbos en de Vijftig Bunder is een eeuwenoud gebied met een rijke historie vlakbij Zuidlaren. Onderweg is er een galgenberg, karrenspoor en tankgracht te zien. Een wandelroute van Natuurmonumenten.

Wandelroutes Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer heeft 10 wandelroutes door het Nationaal Park Drentsche Aa uitgezet. U kunt de 10 routes hieronder aanklikken en vervolgens bekijken en uitprinten.