Wandelen in het Drentsche Aa gebied

In het Drentsche Aa-gebied zijn veel wandelmogelijkheden. Een dorpsommetje of één van de elf gemarkeerde Staatsbosbeheer wandelroutes in het Drentsche Aa gebied. Ook lopen overal 'doorstappers met rugzak'. Zij lopen vaak over één van de lange afstandswandelroutes (LAW), die in het gebied liggen. Het Pieterpad is bulletdaarvan de bekendste. Daarnaast liggen in het gebied ook diverse 'knapzak', archeologische en andere wandelroutes.

Informatie over wandelroutes, wandelkaarten etc. is verkrijgbaar bij de diverse TIP's (voormalige VVV's) in het gebied.

Honden aan de lijn.

Gezien het (niet zichtbare) storende karakter van honden op het dierenleven, verzoeken wij honden alleen aangelijnd mee het gebied in te nemen. In gebieden waar loslopend vee door natuurbeheerders is ingeschaard, zijn honden ook aangelijnd niet toegestaan. Door Staatsbosbeheer zijn speciale hondenlosloopgebieden in het Drentsche Aa-gebied aangewezen.

wandelen
200710051624411207
wandelen met kind

Externe links

  • Knapzakroutes
  • www.wandelprovincie.nl
  • Wandelroute 'Rolder Es'
  • 'Oost van Assen'
  • Wandelroute 'De Acht van Amen' De Drentsche Aa-wandelroute 'De acht van Amen' is een beschreven wandelroute, bestaande uit twee wandellussen van elk ongeveer drie kwartier tot een uur. Het dorp Amen vormt het begin en het einde van de route. De wandelroute is ontstaan door samenwerking van Staatsbosbeheer, en de landschapsploeg van de Stichting Hendrik van Boeijenoord te Assen.
  • Wandelroute 'Kampsheide' Deze route van Stichting Het Drentse Landschap is 5 km lang. Benodigde tijd 1,5 à 2 uur. Honden zijn niet toegestaan vanwege de grazende schapen. Startpunt: parkeerplaats bij het informatiebord aan de Tumulibosweg.
  • Wandelroute 'Het Groote Zand' Op het Groote Zand ten oosten van Hooghalen vindt u een van de mooiste heidelandschappen van Drenthe. Een wandelroute van Stichting Het Drentse Landschap.
  • Staatsbosbeheer heeft 11 wandelroutes door het Nationaal Park Drentsche Aa uitgezet. U kunt de 11 routes hieronder aanklikken en vervolgens bekijken en uitprinten.