Persbericht: Nieuwe 'Reuzen' kinderroute Nationaal Park Drentsche Aa


Op 24 mei vieren we de 22ste editie van de Dag van het Nationaal Park, een dag die alle Europese parken in het zonnetje zet. Nationaal Park Drentsche Aa lanceert voor de Dag van het Nationaal Park een nieuwe kinderroute voor kinderen van 6 tot 10 jaar. De route is vanaf zaterdag 22 mei te downloaden vanaf de wandelapina op de Nationaal Park Drentsche Aa website: https://www.drentscheaa.nl/zien/wandelen/

De spannende speurtocht loopt langs een hunebed, ‘heksenbomen’, reuzenkuilen en nog meer bijzondere plekken in het bos. Sommige sporen zijn al heel oud. Meer dan duizend jaar oud. Wie lieten ze achter? In Drenthe kennen we spannende verhalen over twee reuzen Ellert en Brammert. Hebben deze reuzen in dit bos geleefd? De kinderen naar het antwoord. Alles wat voor de opdrachten nodig is ligt in het bos.

Daarnaast lanceren we een 'Tiny tales' verhalenwedstrijd voor leerlingen van groep 6 en 7. Hiermee helpen we kinderen bij het vinden van hun weg naar Nationaal Park Drentsche Aa. Deelnemende schoolklassen maken kans op een gratis schoolreisje naar de Natuurschool. Meer informatie over de schrijfwedstrijd is te vinden op de Nationaal Park Drentsche Aa website.

In Nationaal Park Drentsche Aa liggen diverse (digitale) wandel- en fiets routes voor kinderen zoals de Boswachter Bo speurtocht, de  'Zilveren dolk' fietsroute, de 'Roekoeroute', de 'Steenmannetjes fietsroute' het Wolven- en het sprokkelspoor. Meer informatie over de kinderroutes is vanaf 22 mei te vinden op de Nationaal park Drentsche Aa website.