Fietstocht rondom Rolde

Datum
Plaats in agenda
Tijd
11:00 tot
Locatie
NP Toegangspoort 'Onder de Molen' in Rolde
Organisator

NP Drentsche Aa

Duur/afstand

4,5 uur, ca 37 km

Kosten

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Informatie

Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze fietstocht. Onderweg is er gelegenheid uw zelf meegenomen lunch op te eten.

Omschrijving

De fietstocht gaat door het prachtige cultuurlandschap rond Rolde. Onderweg komt de grote verscheidenheid van het Nationaal Park Drentsche Aa aan de orde. De tocht gaat door de beekdalen van het Deurzer- en Amerdiep, maar ook die van het Rolder- en Andersche Diep. Prachtige esdorpen als Balloo, Deurze, Anderen en Rolde worden aangedaan. Onderweg wordt de geschiedenis verteld van het landschap en het ontstaan van de brink- en esdorpen, de staatsbossen en het prachtige landgoed Heidehof. Steeds houden we zicht op de monumentale middeleeuwse dingspilkerk van Rolde als baken in het landschap. Via het Balloërveld en de oudste ‘tweeling’ van Nederland komen we terug bij de molen aan de Grote Brink in Rolde.