Drentsche Aa: bron van drinkwater

Datum
Plaats in agenda
Tijd
13:30 tot
Locatie
NP-parkeerplaats Wedbroeken aan de N386; de weg Tynaarlo naar Zuidlaren
Organisator

NP Drentsche Aa

Duur/afstand

3 uur

Kosten

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Informatie

Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Omschrijving

Op Wereldwaterdag 22 maart houdt Nationaal Park Drentsche Aa in samenwerking met het Waterbedrijf Groningen een excursie die in het teken van drinkwater en natuur staat.

Al van oudsher halen we ons dagelijkse drinkwater ‘gewoon’ uit de natuur. Zo is de Drentsche Aa bijvoorbeeld al sinds 1879(!) een belangrijke bron voor drinkwater. En dat kan alleen als de beek schoon is. En dat is precies wat de Drentsche Aa onderscheidt van veel andere beken in Nederland. Behalve als bron voor drinkwater is de Drentsche Aa ook van groot belang voor de natuur met alle planten en dieren die hierin voorkomen.

De Drentsche Aa is niet voor niets uitgeroepen tot Nationaal Park. Schoon water is hiervoor de basis. Door deel te nemen aan deze excursie ervaart u hoe hecht de relatie tussen water(winning) en natuur(beheer) is, ontdekt u de prachtige natuur rond de beek én ziet u waar uw drinkwater – van bron tot tap – vandaan komt. Water uit de kraan, dat is niet overal even vanzelfsprekend. Wereldwaterdag is een initiatief van de Verenigde Naties om waterbeheer, watermanagement en de (drink)waterproblematiek in de schijnwerpers te zetten.