Fietstocht langs Besloten venen, Westerdiep en Polder Lappenvoort

Datum
Plaats in agenda
Tijd
13:30 tot
Locatie
Parkeerplaats Restaurant Blankenhoeve Beslotenveenseweg 2 in Noordlaren
Organisator

NP Drentsche Aa

Duur/afstand

2,5 uur / ca 25 km

Kosten

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Informatie

Eigen fiets meebrengen. Bij restaurant Blankenhoeve zijn een beperkt aantal fietsen te huren. Hierover kunt u via telefoonnummer 06-53691590 informatie opvragen. Een verrekijker wordt aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze fietstocht.

Omschrijving

Fietstocht door het prachtig Nationaal park en Nationaal Landschap Drentsche Aa. Tijdens verschillende stops onderweg vertelt de gids over dit bijzondere gebied. Fietsend over de Beslotenveense weg hebben we zicht op de werkzaamheden in de Westerlanden en de Besloten Venen, waar de dijk langs de Drentsche Aa verwijderd wordt, zodat het water meer ruimte krijgt. Vervolgens steken we de Drentsche Aa over en brengen we een bezoek aan de pingoruïne Okkenveen. We rijden door naar Polder Lappenvoort waar de loop van de Oude Aa is hersteld. Via de Appèlbergen rijden we terug naar restaurant Blankenhoeve, waar we de tocht wellicht af kunnen sluiten met een kopje koffie of thee voor eigen rekening).

Aanmelden

Aanmelden verplicht: landgoedgidsen@gmail.com