Fotografeer en meer; bloemen op het Eexterveld


Datum
Plaats in agenda
Tijd
19:00 tot
Locatie
Informatiebord Eexterveld aan de weg Anloo - Anderen
Organisator

NP Drentsche Aa

Duur/afstand

2,5 uur, 3 km

Doelgroep

Amateurfotografen, geïnteresseerden in natuur en natuurfotografie

Kosten

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa

Informatie

Tijdens de excursie is volop gelegenheid om foto’s te maken op fotogenieke plekken. Het meebrengen van een statief wordt aanbevolen evenals het dragen van waterdichte wandelschoenen. Honden worden niet toegelaten tijdens de wandeling.

Deze Fotografeer en meer excursie maakt deel uit van meerdere fotografie-excursies die door de seizoenen heen gegeven worden. Deze excursies zijn geschikt voor bezitters van alle typen camera’s. Kijk in de Activiteitenkalender op www.drentscheaa.nl of op facebook voor de overige data.

fotografeer meer 2012-07-02 11.35.06kl

Omschrijving

Het Eexterveld is het brongebied van het Scheebroekerloopje. Het gebied heeft zich ontwikkeld tot een botanisch paradijs met soorten als de Klokjesgentiaan en de zeldzame Draadgentiaan. Door begrazing en andere beheermaatregelen wordt gebied elk jaar mooier. Naast landschapsfotografie komen ook de prachtige bloemen aan de orde, die het Eexterveld kleuren. Een macrolens of een (korte) telelens is dan handig.