Stroomdal en Hondsrug op de fiets


Datum
Plaats in agenda
Tijd
14:00 tot
Locatie
Restaurant Blankenhoeve
Organisator

Nationaal Park Drentsche Aa ism Waterbedrijf Groningen

Duur/afstand

2,5 uur / 25 km

Kosten

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Informatie

Fiets excursie, eigen fiets meenemen. Een verrekijker wordt aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze fietstocht.

Omschrijving

Fietstocht door het prachtig Nationaal park en Nationaal Landschap Drentsche Aa. Tijdens verschillende stops onderweg vertellen de gidsen over dit bijzondere gebied. Fietsend over de Beslotenveense weg hebben we zicht op de Besloten Venen en de Westerlanden, waar de dijk langs de Drentsche Aa verwijderd is, zodat het water meer ruimte krijgt. We rijden langs het Noordlaarderbos en de Vijftig Bunder en zijn archeologische bijzonderheden. Vervolgens steken we de Drentsche Aa over en rijden door het grootschalige agrarische landschap naar Glimmen waar verteld wordt over de geschiedenis van het huis te Glimmen en het Quintusbos. Er wordt uitleg gegeven over de winning van drinkwater in het Drentsche Aa gebied. Via de Appèlbergen rijden we terug naar restaurant Blankenhoeve, waar we de tocht wellicht af kunnen sluiten met een kopje koffie of thee voor eigen rekening.

Aanmelden

Aanmelding is verplicht. U kunt dit doen door een mail te sturen naar: landgoedgidsen@gmail.com