Benefiet wandeling, Parels in het park


Datum
Plaats in agenda
Tijd
12:00 tot
Locatie
Café-restaurant Popken Hollander, Brinkstraat 7, Anloo
Organisator

Parels in het park

Duur/afstand

5 km: door het Kniphorstbos
10 km: door het Kniphorstbos, De Strubben en langs de Drentsche Aa

De wandeling gaat voor het grootste deel over het terrein van Staatsbosbeheer en voert door een deel van het Geopark De Hondsrug

Kosten

De kosten voor deelname aan de wandeling bedragen € 10,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen t/m 17 jaar. Deze bedragen komen ten goede aan het goede doel Humanitas.

Omschrijving

Een verrassende wandeling door het Nationaal Park de Drentsche Aa. Met ‘Parels in het Park’ biedt Rotary Zuidlaren-Anloo op 14 april 2019 een uniek wandelevenement waarbij je op verrassende wijze kennis maakt met het zeldzame esdorpenlandschap tussen Schipborg en Anloo. Een landschap waarvan de contouren zijn gevormd in de ijstijden en dat door de mens nader is ingevuld.

Je wandelt door de geschiedenis langs 5000 jaar oude hunebedden en tientallen meer dan duizenden jaren oude grafheuvels. Je volgt prehistorische karrensporen en komt langs de Galgenberg. Je wordt meegenomen in de verhalen van gidsen en acteurs, en dat allemaal te midden van de schilderachtige beekdalen, heidevelden en eikenbossen van het Schipborgerdiep en Strubbenbos in het Nationaal Park de Drentsche Aa.

Aanmelden

Inschrijven kan via de website: https://www.parelsinhetpark.nl/

Bijzonderheden

Het verdient de voorkeur om vooraf in te schrijven en te betalen via iDeal, maar inschrijven kan ook nog op de dag zelf (contant of via een pinbetaling).