26 mei Dag Nationaal Park Drentsche Aa


Datum
Plaats in agenda
Tijd
11:00 tot
Locatie
Nationaal Park Parkeerplaats Gasterse duinen (langs de weg Oudemolen - Gasteren)
Organisator

Nationaal Park Drentsche Aa

Doelgroep

iedereen is welkom, jong en oud.

Kosten

gratis

Omschrijving

FB-Banner-26-mei-ONTDEK

Zondag 26 mei, houdt Nationaal Park Drentsche Aa de Europese Nationale Parken dag 2019 op de parkeerplaats Gasterse duinen. Hoe ver kun jij een zwerfsteen werpen? Weet jij welke pootafdruk bij welk dier hoort? Proef jij het verschil tussen kraanwater uit de Drentsche Aa of bronwater uit de fles? Ga je mee vissen in het Oudemolensche Diep, op onderzoek in de natuur of maak je liever een natuurschilderijtje? Het wordt een gezellige doe- en informatiemarkt waar van alles te beleven en doen is.

Nationaal Park Drentsche Aa medewerkers vertellen over de natuur en cultuurhistorie van het Drentsche Aa gebied en je kunt bij hen terecht met vragen over bijvoorbeeld Nationaal Park onderwijsprojecten. Onze Nationaal Park gids nodigt je uit voor een Nationaal Park wandeling naar het Oudemolensche bos.

Wellicht heb je het in je om onze nieuwe Nationaal Park Junior Ranger te worden? In september starten we met de eerste Nationaal Park Drentsche Aa aspirant Junior Rangers groep. Junior Rangers uit Nationaal Park Drents-Friese Wold en Dwingelderveld vertellen over hun natuurervaringen en natuurbelevenissen van de afgelopen jaren. Je bent van harte welkom om van deze experts te horen wat het inhoudt om Nationaal Park Junior Ranger te worden. Wil je gelijk als aspirant Junior Ranger intekenen? Dat kan natuurlijk bij de Nationaal Park infokraam.

Het Drentsche Aa gebied is in 2002 ingesteld als Nationaal Park Drentsche Aa en is een van de 21 Nederlandse nationale parken. Het gaat in dit landschap om ‘duizenden jaren cultuur in een waaier van beken’. Het landschap van de Drentsche Aa ontstond door een samenwerking van natuur en mens. Een oeroud landschap dat continu verandert en toch zichzelf blijft. Je vindt er talloze bijzondere planten en dieren. Maar ook de grootste concentratie van prehistorische monumenten van ons land. Dat alles in het best bewaarde esdorpenlandschap van West-Europa, waar je de historische samenhang tussen dorpen, essen, velden en beken nog kunt ervaren. Waar de beken nog hun natuurlijke loop volgen zoals ze dat al duizenden jaren doen.

Neem na afloop onze gratis ‘Op Stap’ krant mee boordevol Nationaal Park informatie waaronder ons excursie jaaroverzicht. Of de gloednieuwe Nationaal Park Drentsche Aa beleefkaart voor kinderen. Op de achterzijde staat beleefinfo van de twee andere Drentse Nationale Parken, Nationaal Park Drents-Friese Wold en Dwingelderveld.

Nationaal Park Drentsche Aa organiseert deze dag i.s.m. Stichting Het Drentse Landschap, IVN Regio Noord, Waterschap Hunze & Aa’s, Waterbedrijf Groningen, Gemeente Aa en Hunze, Staatsbosbeheer en Geopark de Hondsrug.

Logo_European-Day-of-Parks-1024x999