Het Grolloërveen in de herfst


Datum
Plaats in agenda
Tijd
13:00 tot
Locatie
Nieuwe parkeerplaats aan de Elperweg bij Grolloo. De Elperweg is een voor autoverkeer doodlopende weg die begint ter hoogte van de vijfsprong met de Soartendijk en de Uteringsweg bij Grolloo. De parkeerplaats ligt na ca. 200 m. aan de rechterkant.
Organisator

NP Drentsche Aa

Duur/afstand

2,5 uur / 6 km

Kosten

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Omschrijving

De omgeving van het Grolloërveen in het Hart van Drenthe is onderdeel van een toekomstige Nieuwe wildernis. Eén van de tien Nieuwe wildernissen die Staatsbosbeheer in ons land wil laten ontstaan. Hier zal zich in de komende decennia een ruig en bosrijk landschap ontwikkelen waar de natuur volledig zichzelf mag zijn. De weg waaraan de parkeerplaats ligt was een kwart eeuw geleden nog een doorgaande verkeersweg. Nu is het een prachtige fietsroute die over een lange houten brug het fotogenieke Grolloërveen doorkruist. Tijdens onze wandeling door dit prachtige en doodstille gebied voelt u zich één met de natuur.