Fotografeer en meer....... Bloemen op het Eexterveld


Datum
Plaats in agenda
Tijd
10:00 tot
Locatie
Informatiebord Eexterveld aan de weg Anloo – Anderen, Anloërweg, 9465 TS Anderen
Organisator

NP Drentsche Aa

Duur/afstand

2,5 uur / 3 km

Doelgroep

Amateurfotografen, liefhebbers van natuur en natuurfotografie met belangstelling voor NP Drentsche Aa.

Kosten

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa

Informatie

Op fotogenieke punten wordt langer stilgestaan, zodat de deelnemers de gelegenheid krijgen om het landschap (of de details) vast te leggen. Een statief wordt aanbevolen, evenals het dragen van waterdichte wandelschoenen. Honden worden niet toegelaten.

Deze ‘Fotografeer en meer’ excursie maakt deel uit van een reeks fotografie-excursies die door de seizoenen heen gegeven worden. Deze excursies zijn geschikt voor bezitters van alle typen camera’s. Kijk voor de overige data in de Activiteitenkalender op www.drentscheaa.nl of op de facebookpagina van het Nationaal Park.

Omschrijving

Het Eexterveld is het brongebied van het Scheebroekerloopje. Het gebied heeft zich ontwikkeld tot een botanisch paradijs met soorten als de Klokjesgentiaan en de zeldzame Draadgentiaan. Door begrazing en andere beheermaatregelen wordt gebied elk jaar mooier. Naast landschapsfotografie richten we ons met name ook op de prachtige bloemen, die het Eexterveld kleuren. Een macrolens of een (korte) telelens is dan handig.