Wandeling in NP Drentsche Aa; Parels in het Park, wandel mee ter ondersteuning en opvang van Oekraïnse gezinnen in Drenthe


Datum
Plaats in agenda
Tijd
vanaf 12:00
Locatie
Het Witte Huis, Schipborgerweg 7, in Zeegse.
Organisator

Rotaryclub Zuidlaren-Anloo

Kosten

Euro 10 voor volwassenen, en Euro 2,50 voor kinderen en jongeren tot 17 jaar.

De financiële opbrengsten van deze wandeltocht komen geheel ten goede aan de opvang van Oekraïense gezinnen die een toevlucht gezocht hebben in de provincie Drenthe.

Informatie

De starttijd is tussen 12.00 – 13.30 uur; de startplaats is Het Witte Huis, Schipborgerweg 7, in Zeegse.

Omschrijving

Een verrassende wandeling in Nationaal Park Drentsche Aa – Parels in het Park.
Wandel mee ter ondersteuning en opvang van Oekraïense gezinnen in Drenthe
Rotaryclub Zuidlaren-Anloo organiseert op zaterdag 14 mei aanstaande een wandeling (afstanden 5-10-15 km) door de prachtige natuur van Schipborg en Zeegse, gelegen in het Nationaal Park Drentsche Aa. Een uniek wandelevenement waarbij je op verrassende wijze kennismaakt met onder andere de Zeegserduinen en de wonderschone beekdalen van de Drentsche Aa. De starttijd is tussen 12.00 – 13.30 uur; de startplaats is Het Witte Huis, Schipborgerweg 7, in Zeegse.

De wandeling gaat langs een 7-tal Parels in het Park:
Struinend door de broeklanden van het Oudemolensche Diep, of het Siepelveen, kun je genieten van diverse culturele verrassingen. Je wordt meegenomen in de verhalen van gidsen en acteurs. Bij het Siepelveen ontmoet je Alice in Wonderland, kinderen worden geschminkt en dolen door een labyrint. Ook bezoek je een boerderijwinkel en een molen; en onderweg kun je genieten van muziek.

De kosten voor deelname aan deze wandeltocht bedragen Euro 10 voor volwassenen, en Euro 2,50 voor kinderen en jongeren tot 17 jaar. Ook kunt u als individu, als organisatie, club, of als bedrijf, deze wandeltocht sponsoren door een sponsorpakket te kopen (zie website).

De financiële opbrengsten van deze wandeltocht komen geheel ten goede aan de opvang van Oekraïense gezinnen die een toevlucht gezocht hebben in de provincie Drenthe. Rotaryclub Zuidlaren-Anloo en Humanitas Tynaarlo zullen hierbij samenwerken, en naar vermogen steun bieden in het vinden van woonruimte, onderwijs, en taallessen voor kinderen en volwassenen. Beide organisaties helpen deze Oekraïense gezinnen ook kennis te maken met de Nederlandse samenleving.

Voor meer informatie over de wandeling, aanmelding voor deelname, of bijdragen als sponsor, zie de website https://www.parelsinhetpark.nl.
Tot ziens op de 14e mei in Zeegse!