Fotografeer en meer..bloemen op het Eexterveld


Datum
Plaats in agenda
Tijd
10:00 tot
Locatie
Informatiebord Eexterveld aan de weg Anloo - Anderen
Organisator

Nationaal Park Drentsche Aa

Duur/afstand

2,5 uur / ca. 3 km

Doelgroep

Wandeling voor amateurfotografen, liefhebbers van natuur en natuurfotografie met belangstelling voor het stroomgebied van de Drentsche Aa.

Kosten

Deelname is gratis. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Informatie

Op fotogenieke punten staan we wat langer stil, zodat we de gelegenheid hebben om het landschap (of de details) vast te leggen. Een statief wordt aanbevolen, evenals het dragen van waterdichte wandelschoenen. Honden worden niet toegelaten.

Deze ‘Fotografeer en meer’-excursie maakt deel uit van een reeks fotografie-excursies die door de seizoenen heen gegeven worden. Deze excursies zijn geschikt voor bezitters van alle typen camera’s. Kijk voor de overige data in de Activiteitenkalender op www.drentscheaa.nl of op de facebookpagina van het Nationaal Park.

Omschrijving

Het Eexterveld is het brongebied van het Scheebroekerloopje, een van de beekjes van de Drentsche Aa. Het gebied heeft zich ontwikkeld tot een botanisch paradijs met soorten als de Klokjesgentiaan en de zeldzame Draadgentiaan. Door aangepaste begrazing en andere beheermaatregelen wordt dit gebied elk jaar mooier. Naast landschapsfotografie richten we ons met name op de prachtige bloemen die het Eexterveld kleuren. Een macrolens of een (korte) telelens is dan handig.