Gidsenestafette Boswachterij Gieten-Borger


Datum
Plaats in agenda
Tijd
10:00 tot
Locatie
Parkeerplaats bij het Boomkroonpad aan de Steenhopenweg bij Drouwen.
Organisator

NP Drentsche Aa

Duur/afstand

5 uur / 13 km

Kosten

Deelname is gratis. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Informatie

De gidsenestafette is een wat langere wandeling dan gebruikelijk. Meerdere gidsen met ieder hun eigen inbreng begeleiden deze wandeling. De deelnemers nemen hun eigen lunch mee. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Omschrijving

De gidsenestafette voert dit keer door de boswachterij Borger-Gieten. We wandelen eerst een eind door de bossen in herfsttooi, daarna komen we bij de recreatieplas Het Gasselterveld. We volgen de oever totdat we bij het officiële strandgedeelte komen. We passeren de zwemplas 't Nije Hemelrijk. Daarna duiken we weer de rustige herfstbossen in. We bezoeken 't Hemelrijk, een ven dat veel ouder is dan de gegraven recreatieplassen. We vervolgen onze weg langs de Herenkamp en door het Dobbendal. Na het oversteken van de Sodemorse weg en enkele kleine vennetjes komen we bij het Watermolenveen, een pareltje in het bos. Vervolgens passeren we de grafheuvelcluster De Vrakselbergjes en lopen we door een heideveld met enkele pingoruïnes. Daarna vervolgen we onze weg door het Drouwenerveld naar het eindpunt van deze excursie, het houtvester Kühnhuis.