Junior Rangers


Junior Rangers Nederland is een jongerenprogramma van IVN Natuureducatie en heeft actieve groepen in verschillende Nationale Parken. Het programma sluit aan op het Europese JuniorRanger programma van Europarc, de koepelorganisatie voor Nationale Parken en natuurgebieden. Steeds meer Nederlandse Nationale Parken sluiten zich bij dit jongerenproject aan.

naamloos-1

Het succesvolle JuniorRanger programma is voor jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar. JuniorRangers leren wat het werk van een ‘ranger’ inhoudt. Zij worden jongeren-ambassadeurs voor het Nationaal Park Drentsche Aa en zetten zich met allerlei activiteiten in voor het gebied.

Programma

Het programma van de JuniorRanger bestaat uit o.a. natuurbeheeractiviteiten, werken met Nationaal Park organisaties, onderzoek, geven van presentaties op fairs, markten en andere Nationaal Park activiteiten. De begeleiding van het maandelijks programma is in handen van vaste begeleiders. In de zomer volgt een afsluitend kamp en er is jaarlijks een internationaal uitwisselingskamp.

JR NP DRAA-

Partners

IVN zorgt - namens het Nationaal Park - voor de organisatie, het contact met de partners en voor de opleiding van de vrijwillige begeleiders. De belangrijkste partners zijn de vrijwilligers en de natuurbeherende organisaties.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over JuniorRangers Nederland, kijk op www.ivn.nl/junior-rangers of neem contact op met Timanca Manak, drentscheaa@ivn.nl

Gelijk aanmelden?

Vul het formulier in of stuur een mail aan Drentscheaa@ivn.nl

logo Junior Ranger Nederland eps