Help het Drentsche Aa buitengewoon schoon te maken


Bij het voorjaar hoort traditiegetrouw de voorjaarsschoonmaak. Niet alleen in huis, maar ook op straat. Daarom organiseert Nederland Schoon op zaterdag 25 maart 2017 de landelijke Opschoondag. Deze landelijke actiedag maakt deel uit van de week van Nederland Schoon.

Wie kan mee doen?

De gemeente Aa en Hunze doet ook mee aan deze dag voor initiatieven te ondersteunen waardoor gezamenlijk het zwerfafval aangepakt kan worden. In onze gemeente komen de initiatieven veelal van organisaties van dorpsbelangen, buurtverenigingen en scholen, maar elk initiatief is welkom. De gemeente faciliteert onder andere door het beschikbaar stellen van grijpers, hesjes, handschoenen en een bijdrage in de cateringkosten.

Een andere datum

De gemeente verleent dezelfde ondersteuning ook als uw opschoon actie/hemmeldag op een andere datum plaats vindt, bijvoorbeeld gecombineerd met activiteiten in het kader van NL doet op 10 en 11 maart.

Meer informatie

Wilt u uw school, vereniging of groep aanmelden? Dat kan tot 13 maart bij Silvia van der Ploeg via telefoonnummer (0592) 48 23 38 of e-mail svdploeg@aaenhunze.nl Voor meer informatie kunt u contact opnemen met contact ambtenaar Harm Jan Vos via telefoon nummer (0592) 26 78 65 of e-mail hvos@aaenhunze.nl. Ook kunt u kijken op www.nederlandschoon.nl.

NederlandSchoon

Organiseert u een leuke opruimactie? Via www.webshopschoon.nl kunt u hiervoor (gratis) schoonmaak en communicatiemiddelen bestellen. Wilt u een opruimactie aanmelden? Dat doet u op www.supportvanschoon.nl.

Nederlandschoon