Indrukwekkende, succesvolle natuurfilm WILDERNIS IN DRENTHE te zien in/bij…


Vanaf 16 maart zal in bioscoop/zaal …. de indrukwekkende natuurfilm WILDERNIS IN DRENTHE van de in Drenthe bekende natuurfilmers Henk Bos en Janetta Bos-Veenhoven te zien zijn. Al jarenlang houden zij zich bezig met het op geheel eigen wijze in beeld brengen van de Drentse natuur en zijn daarmee uiterst succesvol. De film toont op indrukwekkende wijze de schoonheid achter de meestal gesloten deuren van de meest ruige Drentse natuur.

wildernis_in_drentheKaskraker

Hoewel de zeer gepassioneerde natuurfilmers al jaren de een na andere indrukwekkende natuurfilm afleveren, is WILDERNIS IN DRENTHE (hun 8e film) het eerste project dat in de bioscoop te zien is. En dat bleek direct een schot in de roos: in de Drentse hoofdstad Assen was de film meteen na de première een heuse kaskraker die zelfs, wat bezoekersaantallen betreft,  diverse grote Hollywoodfilms achter zich liet. Het onverwachte grote succes verraste ook bioscoop De Nieuwe Kolk die in de voorverkoop 21 voorstellingen uitverkocht zag. Zelfs SBS 6 Hart van Nederland maakte melding van het succes van de filmmakers. Door de grote belangstelling en een programmering die ver van tevoren was vastgelegd konden door DNK geen nieuwe voorstellingen meer in 2016 gepland worden. Daarom werd besloten om de film in maart dit jaar een re-release te geven. Inmiddels heeft het plotselinge succes ook gehoor gekregen bij meerdere bioscopen en momenteel is de film landelijk in …bioscopen te zien.

Verhalenvertellers en een beetje eigenzinnig

Het echtpaar staat in hun eigen provincie Drenthe bekend als enthousiaste, gedreven, avontuurlijke natuurfilmers die hun hele ziel en zaligheid in hun eigen opgezette projecten leggen. Met een heel klein budget grote films maken… en daarmee weten ze inmiddels al jarenlang een zeer groot publiek te boeien. Het hele productieproces wordt dan ook door henzelf gedaan. Project uitkiezen, opnamen, montage, etc. En wie hun films kent, zal beamen dat dit een bijna onmogelijke taak lijkt. Aan WILDERNIS IN DRENTHE werkten ze ruim tweeënhalf jaar! De film werd geheel opgenomen in de natuurgebieden van het Hart van Drenthe en het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Daar wordt zo min mogelijk door mensenhanden ingegrepen en wordt de natuur alle ruimte gegeven tot het creëren van wildernis. De keuze voor die gebieden stond dan ook vanaf het begin bovenaan het lijstje van Henk en Janetta. Het succes van hun werk ligt volgens de filmmakers in het feit dat een groot publiek zichzelf in hun aanpak van ‘natuurbeleving’ helemaal kan vinden. Henk: ‘ We maken het niet mooier dan het is maar tonen het publiek onze eigen beleving en verwondering op een manier zoals wij dat zelf ook echt ervaren. Dan blijf je wel heel dicht bij het moment waarop de camera het item registreert! We moeten/willen nu eenmaal roeien met de riemen die we hebben. Bovendien heeft juist die eigenzinnige aanpak ons altijd succes gebracht is er direct de oorzaak van dat we nu met onze film de bioscoop ingaan. We willen met ons werk steeds weer laten zien in wat voor schitterende provincie wij wonen en dat de prachtige natuur daar bijna ongekend is!

Soundtrack

De meeslepende soundtrack voor de film werd geschreven door componisten Kees Hendriks en Erwin Budike en speelt een aanvullende rol. Janetta: ‘Waar sommige mensen het verschrikkelijk vinden om muziek te horen bij een natuurfilm, vinden wij dat in de meeste gevallen juist een aanvullende verrijking! Het past helemaal bij onze manier van het vertellen van onze verhalen en maakt het geheel tot een spannend, avontuurlijk geheel. Het voegt voor ons veel toe en dan willen we er ook gebruik van maken.

Voor meer informatie: www.henkbos.net


Waar te zien:

  1. Aalsmeer                    Bioscoop Studio’s Aalsmeer
  2. Almere                       Utopolis
  3. Assen                         De Nieuwe Kolk
  4. Bergen op Zoom         Cinema ‘Kiek in de pot’
  5. Breda                         Kinepolis
  6. Den Helder                 Utopolis
  7. Dordrecht                   Kinepolis
  8. Drachten                    De Bios
  9. Dronten                      Meerpaal
  10. Emmeloord                 Movieskoop
  11. Emmen                       Utopolis
  12. Enschede                   Wolff Cineast
  13. Gouda                        Cinema
  14. Groningen                  Kinepolis
  15. Hardenberg                Bios
  16. Harderwijk Kok          CinemaxX
  17. Heerenveen               De Bios
  18. Heerlen                     Quatro
  19. Hoogeveen                 VUE
  20. Huizen                       Wolff
  21. Kerkrade                    VUE
  22. Klazienaveen              Astra Service Bioscoop
  23. Noordwijk                  De Muze
  24. Panningen                  Dok 6
  25. Rotterdam                 Cinerama
  26. Sneek                        Cine
  27. Spijkenisse                 Arcaplex
  28. Stadskanaal               Smoky
  29. Terneuzen                 CineCity
  30. Tiel                           Metro
  31. Utrecht                        Kinepolis Jaarbeurs
  32. Utrecht                        Wolff City
  33. Venray                        Luxor
  34. Vlaardingen                 VUE
  35. Vlissingen                   CineCity
  36. Wageningen               Heerenstraat
  37. Winterswijk                 Skopein
  38. Zeist                           Figi
  39. Zutphen                      Cinemajestic