Jongeren uit elf landen steken handen uit de mouwen in de Drentsche Aa


Oudemolen - Jongeren uit Rusland, Oekraïne, Duitsland, België, Mexico, Frankrijk, Taiwan, Turkije, Tsjechië, Spanje en Nederland steken deze zomer vrijwillig de handen uit de mouwen in het Nationaal Park Drentsche Aa bij Oudemolen.

© Lizette Wolf - Vrijwilligers uit diverse landen werken in de Drentsche Aa.

Samen dragen de vrijwilligers van 12 tot en met 26 augustus bij aan het onderhoud van dit stukje natuur. Dit jaar organiseert SIW Internationale Vrijwilligersprojecten voor de tiende keer dit internationale vrijwilligersproject samen met Staatsbosbeheer. SIW is een organisatie die zich al 64 jaar inzet voor interculturele uitwisseling en de ontwikkeling van jongeren door onder andere vrijwilligersprojecten in Nederland te organiseren.

De groep internationale vrijwilligers zet zich twee weken in om Staatsbosbeheer te ondersteunen bij het onderhoud van dit Nationale Park. De werkzaamheden zijn arbeidsintensief, omdat het niet met een machine uitgevoerd kan worden. Zoals het snoeien van 'ongewenste' struiken, het herstellen van veenmosvennen en het verwijderen van prikkeldraad uit bosjes.

Ondernemers leveren bijdrage
Verschillende ondernemers en organisaties uit het gebied leveren ook een bijdrage. Zo levert Bakker Pots uit Rolde brood voor de vrijwilligers en lenen de vrijwilligers fietsen van rijwielhandel Schreur. Ook Het Amerveld, het Boomkroonpad, Kamp Westerbork en de Molen in Oudemolen dragen bij. Samen met de vrijwilligersgroep van het Arboretum in Assen wordt een klus opgepakt. En de internationale vrijwilligers helpen Van Boeijen landschapsonderhoud uit Anderen en eigen vrijwilligers met het werk in het gebied.

Samen met Landschapsbeheer Drenthe wordt ook een klus uitgevoerd. Rabobank, provincie Drenthe, de gemeenten Assen, Tynaarlo en Aa en Hunze en het Nationaal Park Drentsche Aa dragen financieel bij aan het project.

Bron: drenthenu.nl