Televisieboswachter Arjan Postma opent Wolvenspoor in Schoonloo


SCHOONLOO – Een wolf kwam bijna drie jaar geleden een kijkje nemen in het Hart van Drenthe. Vanaf nu kunnen wandelaars zijn spoor volgen via de nieuwe wildernisroute: het Wolvenspoor.

Het startpunt van deze 5 kilometer lange avontuurlijke route ligt aan de Olle Hullenweg, de weg tegenover manege Knollegruun in Schoonloo. Kinderen van OBS de Drift uit Grolloo en televisieboswachter Arjan Postma verrichten op donderdag 30 november om 13.30 uur de openingshandeling. Daarvoor heeft Arjan Postma zijn beroemde bijltje meegenomen. De oudere kinderen gaan in het bos op zoek naar wolven en hertjes. En wie kan het beste het huilen van de wolf nadoen? Er lopen die middag ook (aangelijnde) Tsjechische wolfshonden mee.

Het Wolvenspoor is een route van 5 kilometer dwars door het Hart van Drenthe. Het smalle, avontuurlijke pad loopt door verwilderd bos en het beekdal van de Elperstroom, langs heide en veentjes en over houten vlonderpaden. Je loopt de route in ongeveer een uur en is geschikt voor iedereen die goed ter been is.

Tussen de dorpen Hooghalen, Grolloo, Elp en Schoonloo ligt een robuust natuurgebied, het Hart van Drenthe. Daar ontwikkelt zich in de komende decennia naar een natuurlijk boslandschap van de 21 eeuw. Het wordt een gebied waar de natuur zichzelf mag zijn.

Het is het brongebied van veel beken in Drenthe en onderdeel van NP Drentsche Aa. Water wordt in het gebied vastgehouden om langzaam zijn eigen weg te zoeken naar de beken. Een gebied waar de mens als bezoeker wildernis kan beleven. Zo ontstaat een duurzaam natuurgebied waar scherpe grenzen tussen bossen, vennen en beekdalen vervagen en waar ruimte is voor natuurlijke kringlopen. Eugen beeld.

B88871229Z_1_20171129111018_000GE8OAN6V_1-0

Bron: Het Gezinsblad