Drentsche Aa informatietocht met touringcar


Laatste kans! Op zaterdagmorgen 11 mei houdt Nationaal Park Drentsche Aa een Drentsche Aa tour onder begeleiding van NP medewerkers en een boswachter van Staatsbosbeheer. Met de deelnemers (her)ontdekken we in de bus en tijdens wandelingen, het landschap van Nationaal Park Drentsche Aa. We bezoeken dit jaar het zuidelijk deel van Nationaal Park Drentsche Aa, waaronder de bossen van het ‘Hart van Drenthe’, het Wolvenpad en de uitkijktoren Holmers Halkenbroek.

Na een korte introductie, onder het genot van een kop koffie, rijden we per touringcar door het Drentsche Aa gebied. Onderweg vertellen Nationaal Park medewerkers over het landschap, het beheer en de ontwikkelingen in dit oude landschap. Af en toe houden we een stop voor een korte wandelexcursie. Tijdens de tocht is er volop mogelijkheid om al uw vragen te stellen aan de Nationaal Park medewerkers.

Het Drentsche Aa landschap ontstond door een eeuwenoude samenwerking van natuur en mens. Het is inmiddels een oeroud landschap dat continu verandert en toch zichzelf blijft. Je vindt er talloze bijzondere planten en dieren. Maar ook de grootste concentratie van prehistorische monumenten van ons land. Dat alles is het best bewaarde esdorpenlandschap van West-Europa, waar je de historische samenhang tussen dorpen, essen, velden en beken nog kunt ervaren. Waar de beken nog hun natuurlijke loop volgen zoals ze dat al duizenden jaren doen.

We beginnen om 09:30 uur. De kosten zijn €20,- euro per persoon. Hierbij zijn de bustocht, koffie/thee een lunch- en informatiepakket inbegrepen.

Aanmelden kan tot 3 mei per email: drentscheaa@ivn.nl onder vermelding van ‘Drentsche Aa tour 2019’. De startlocatie wordt bekend gemaakt na aanmelding. Aanmelding verplicht tot betaling. Let op: vol is vol, wie zich daarna aanmeldt, wordt op de wachtlijst geplaatst.(c) Andre Brasse _MG_7207 - Amerdiep