Excursies Demoveld Wedbroeken


‘Dubbel Drents excursies’ op demoveld Wedbroeken (en het Europees Innovatieproject Bio-economie Drentsche Aa)

© Andre Brasse - -8971De projectgroep Bio-economie Drentsche Aa organiseert, van 9 juli t/m 13 augustus, op donderdagmiddag, excursies op het Demoveld Wedbroeken. Het demoveld met landbouwgewassen ligt achter de Nationaal Park Toegangspoort Wedbroeken aan de weg Tynaarlo –Zuidlaren.

We hanteren de RIVM – richtlijnen (max 12 deelnemers per excursie) Tijd: 14:00 uur - 15:30 uur. Aanmelding is noodzakelijk per mail; jr.smeenge@hotmail.com

Het project Bio-economie Drentsche Aa heeft als doel om nieuwe ketens van agrarische streekproducten te ontwikkelen. Natuurinclusief geproduceerde landbouwproducten vinden zo hun weg naar de bewoners in en buiten het Drentsche Aa gebied. Zo draagt het Dubbel Drents label bij aan verspreiding van kennis en bewustwording én het belang van streekproducten voor de lokale economie. Drentsche Aa granen als rogge, tarwe, spelt en haver worden al door lokale warme bakkers verwerkt in Dubbel Drents brood. Er wordt hard aan gewerkt om ook brouwgerst, koolzaadolie, zuivel, vlees en honing onder het Dubbel Drents label aan te bieden.

De projectgroep werkt met belanghebbende landbouwers (veehouderij en akkerbouw) en imkers samen. Door educatie en communicatie met onderwijs, gebiedsbewoners en gebiedsbezoekers, dragen we het verhaal over de Drentsche Aa landbouw en de landbouwproducten verder uit. Om geïnteresseerden van dichtbij kennis te laten maken met diverse gewassen hebben we het demoveld de Wedbroeken aangelegd bij Tynaarlo.

Het EIP-project Bio-economie Drentsche Aa wordt gefinancierd uit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en het POP-3 Samenwerkingsprogramma van de Provincie Drenthe.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Jan Reinder Smeenge tel: 06-51645798