Dag van het Nationaal Park


Zondag 22 mei 2022 organiseert Nationaal Park Drentsche Aa ‘De Dag van het Nationaal Park’. Dit jaar op de Nationaal Park Drentsche Aa parkeerplaats Wedbroeken langs de weg Tynaarlo – Zuidlaren. Het thema is dit jaar ‘Natuur is goed voor je gezondheid’. Op en rond de parkeerplaats is van 11:00 tot 16:00 uur van alles te doen en te beleven.

Op en rond de parkeerplaats is van 11:00 tot 16:00 uur van alles te doen en te beleven. Naast de informatiemarkt met kramen zijn er allerlei activiteiten zoals excursies, kinderactiviteiten en kunt u streekproducten proeven en kopen. Het wordt een gezellige, bruisende en informatieve dag.Als gevolg van Corona is De Dag van het Nationaal Park twee jaar digitaal georganiseerd. We zijn blij dat we dit jaar weer ‘live’ kunnen. Op de informatiemarkt vertellen diverse Nationaal Park partners over hun activiteiten binnen het Drentsche Aa gebied. Een mooie gelegenheid om ons gezamenlijk te presenteren aan het grote publiek. Bewustwording staat centraal met nadruk op de kwetsbaarheid van de natuur.

Op de informatiemarkt zijn aanwezig:

 1. Nationaal Park Drentsche Aa
 2. St. Het Drentse Landschap
 3. Staatsbosbeheer
 4. Waterschap Hunze en Aa’s
 5. Geopark de Hondsrug
 6. Landwinkel Goense
 7. Waterbedrijf Groningen
 8. Proeverij Dubbel Drents streekbrood
 9. Informatieve rondleidingen over het proefperceel
 10. Landschapsbeheer Drenthe
 11. IVN afdelingen Assen, Zuidlaren en Aa en Hunze

Aan het einde van de dag helpen geocachers mee de natuur schoner te maken. Rond 15.30 verzamelen ze afval op en rond de parkeerplaats met hun grijpers, handschoenen en vuilniszakken. Dit heet een Cache In, Trash Out (CITO) event. Meer informatie: www.geocaching.com
Praktische Info

 • Tijd: 11:00 uur – 16:00 uur
 • Locatie: Nationaal Park parkeerplaats Wedbroeken, aan de weg Tynaarlo-Zuidlaren

Sfeerimpressie van de Dag van het Nationaal Park Drentsche Aa 2019: https://www.facebook.com/DrentscheAa/videos/289957361912615/

Nationaal Park Drentsche Aa bestaat dit jaar 20 jaar en lééft! De afgelopen jaren gebeurde er veel in Nationaal Park Drentsche Aa. Steeds meer mensen voelen zich daarbij betrokken en alle partijen en belangen werken mee. Natuur, landschap, landbouw, wonen en werken gaan hier samen. Op de Dag van de Drentsche Aa kunnen bewoners en bezoekers zien wat er zoal is bereikt.