Nieuwe Drentsche Aa streekbroden op de markt


Agrarische Natuurvereniging Drenthe heeft in samenwerking met een aantal warme bakkers in het Drentsche Aa-gebied twee nieuwe streekbroden ontwikkeld. De broden worden gebakken uit milieuvriendelijk geteelde granen van boeren in het stroomdal van de Drentsche Aa.

In 2016 teelden Harm van Rhee uit Gasteren, Jannes Hoenderken uit Taarlo, Jan Reinder Smeenge uit Zeegse en Otto Willem Eleveld uit Hooghalen in totaal 30 hectare baktarwe, spelt en rogge. Het graan wordt vervolgens gemalen bij molenaar Jan Mulder Pot in Kropswolde.

Om te komen tot het beste streekproduct hebben zes regionale warme bakkers afgelopen zomer met het streekmeel ieder een eigen regionaal brood ontwikkeld. Het gaat om de bakkers: Harm Fledderus in Hooghalen, Ko Pots in Rolde, Bakkerij Feenstra in Zuidlaren, Bakker Job in Gieten, Bakker Timmer in Gasselte en Bakker Joost in Odoorn.

Zie voor meer informatie de website van ANV Drenthe.

Op de site van Dagblad van het Noorden staat onderstaande impressie: