Junior Rangers


Nationaal Park Drentsche Aa heeft een actieve groep Junior Rangers. Een zaterdagochtend per maand komen we bij elkaar om iets te leren van en over het Nationaal Park. Vaak doen we iets actiefs zoals vuur maken, boompjes trekken, vissen in de beek, op bezoek bij een Nationaal Park organisatie, uitwisseling met andere Nationale Parken en nog heel veel meer. Het is beregezellig en jij bent van harte welkom.

Junior Rangers Nederland is een landelijk jongerenprogramma met actieve groepen in meerdere Nationale Parken. Het programma sluit aan op het Europese Junior Ranger programma van de Europarc Federatie, de koepelorganisatie voor Nationale Parken en natuurgebieden. Meerdere Nationale Parken in Nederland zijn bij dit jongerenproject aangesloten.

Het Junior Ranger programma is voor jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar. Junior Rangers leren wat het werk van een ‘ranger’ inhoudt. Zij worden ambassadeurs voor het Nationaal Park Drentsche Aa en zetten zich met allerlei activiteiten in voor het gebied.

Programma

Het Junior Ranger programma bestaat uit o.a. natuur(beheer)activiteiten, werken met Nationaal Park organisaties, geven van presentaties op fairs, markten en andere Nationaal Park activiteiten. De begeleiding is in handen van vaste begeleiders. We komen een zaterdagochtend per maand bijeen.

De Coördinator en medewerker C&E zorgen voor de coördinatie, het contact met de NP partners en voor de opleiding van de vrijwillige begeleiders. De belangrijkste partners zijn de vrijwilligers en alle Nationaal Park Partners.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over JuniorRangers Nederland, kijk op www.ivn.nl/junior-rangers of neem contact op met Timanca Manak, drentscheaa@ivn.nl

Begeleider worden?

We zoeken ook zo nu en dan een vrijwillige Junior Ranger begeleider. Heb je hiervoor interesse of wil je meer weten? Neem dan contact op met Timanca Manak, drentscheaa@ivn.nl

Gelijk aanmelden?

Vul het formulier in of stuur een mail aan Drentscheaa@ivn.nl

logo Junior Ranger Nederland eps