Drentsche Aa in de hoofdrol op RTV-Drenthe


Natuurliefhebbers weten allemaal dat het Drentsche Aa-gebied bijzonder is; een gaaf stroomgebied van brongebied tot benedenloop! Maar de Drentsche Aa is ook een belangrijke bron voor drinkwater. Dat deze beek zo schoon is dat we er drinkwater van maken is echt uniek. En dat willen we met elkaar in stand houden.

drentsche-aa-drinkwaterwinning

Genoeg redenen om de Drentsche Aa eens centraal te stellen in een eigen televisieserie: De Week van de Drentsche Aa. De serie is van 2 t/m 6 mei dagelijks te zien op RTV Drenthe, om 17.20 uur. Kijken dus!
De serie wordt bewust uitgezonden in de komende week. Want 1 t/m 8 mei is ook de landelijke Week van Ons Water.

Uitzendingen op RTV-Drenthe

rtv-drenthe-week-van-de-drentsche-aa-mei-2016

Wist u dat de hele stad Groningen water drinkt dat afkomstig is uit de Drentsche Aa? Hoe kan het dat het DrentscheAa-water zo geweldig goed is van kwaliteit? En hoe zorgen we ervoor dat het ook zo blijft?

De provincie, waterschap, waterbedrijf, boeren en bedrijven werken samen om de kwaliteit van het Drentsche Aa-water zo goed mogelijk te houden, maar wat kan je zelf doen? Wij geven je tips hoe je de tuin onkruidvrij kunt houden, zonder te spuiten.

De boeren in het Drentsche Aa gebied hebben de afgelopen jaren enorm veel gedaan om milieuvriendelijker te werken en daarmee het grondwater én het water van de Drentsche Aa schoner te maken. In deze aflevering zien we op welke slimme manieren ze dat doen.

In deze aflevering hebben we het over onkruid. We gaan op pad met een ecologische hovenier die bedrijfsterreinen op een duurzame manier onderhoud en we laten zien dat je met onkruid de meest verrukkelijke gerechten kunt maken.

In de laatste aflevering besteden we aandacht aan de natuur in het Drentsche Aa gebied. We kijken wat er in en rond het water allemaal leeft en gaan pannenkoeken bakken – met onkruid.