Kwaliteitsimpuls Ruiterweg - Zeegsersteeg


Op 6 mei 2019 heeft het Overlegorgaan Drentsche Aa het definitieve inrichtingsplan kwaliteitsimpuls Ruiterweg-Zeegsersteeg vastgesteld. Eerder, op 4 maart 2019 organiseerde het Nationaal Park Drentsche Aa in samenwerking met de gemeenten Aa en Hunze en Tynaarlo een 2e inloopavond over de herinrichting van de Ruiterweg-Zeegsersteeg.

Nationaal Park Drentsche Aa wil een bezoek aan het beekdal van het Schipborgerdiep voor inwoners en bezoekers aantrekkelijk houden en verbeteren. Wandelen en fietsen staan hierbij centraal, maar er zijn ook andere belangen.

Tijdens de eerste inloopavond op 16 januari 2018 is met belangstellenden een schetsontwerp besproken. De ontvangen reacties zijn besproken en beoordeeld en op basis daarvan is een aangepast plan gemaakt. Een plan waarin wensen en belangen van inwoners, recreanten en nationaal park zijn samengebracht.

Op 4 maart 2019 waren het Nationaal Park Drentsche Aa, de gemeenten Aa en Hunze en Tynaarlo en Arcadis (adviseur) aanwezig om het gewijzigde plan te laten zien, toe te lichten en vragen te beantwoorden. Belangstellenden waren van harte uitgenodigd om in Hotel-Restaurant De Zeegser Duinen in Zeegse. Het was een informele inloopbijeenkomst en iedereen kon zelf bepalen wanneer men even binnen liep.

Beschikbare documenten: