Afgelast - Fotografeer en meer....... Siepelveen bij avondlicht


Datum
Plaats in agenda
Tijd
18:30 tot
Locatie
Parkeerplaats Café Restaurant De liefde van de Drentsche Aa in Schipborg (Ruiterweg 2, 9469 PN Schipborg)
Organisator

NP Drentsche Aa

Duur/afstand

2,5 uur / 3 km

Doelgroep

Amateurfotografen, liefhebbers van natuur en natuurfotografie met belangstelling voor stroomgebied van de Drentsche Aa.

Kosten

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa

Informatie

Op fotogenieke punten wordt langer stilgestaan, zodat de deelnemers de gelegenheid krijgen om het landschap (of de details) vast te leggen. Een statief wordt aanbevolen, evenals het dragen van waterdichte wandelschoenen. Honden worden niet toegelaten.

Deze ‘Fotografeer en meer’ excursie maakt deel uit van een reeks fotografie-excursies die door de seizoenen heen gegeven worden. Deze excursies zijn geschikt voor bezitters van alle typen camera’s. Kijk voor de overige data in de Activiteitenkalender op www.drentscheaa.nl of op de facebookpagina van het Nationaal Park.

Omschrijving

Het Siepelveen is een prachtig ven omringd door zandduinen. De gidsen vertellen over het ontstaan van het veen en haar omgeving. De bijzondere  vegetatie waaronder gagel, verschillende soorten heide en eeuwenoude jeneverbessen krijgt eveneens aandacht. Vraagt u zich af waarom dit het Siepelveen heet? De gidsen vertellen het u graag.