Junior Rangers


Junior Rangers Nederland is een jongerenprogramma van IVN Natuureducatie met actieve groepen in meerdere Nationale Parken. Het programma sluit aan op het Europese Junior Ranger programma van Europarc, de koepelorganisatie voor Nationale Parken en natuurgebieden. Veel Nederlandse Nationale Parken zijn bij dit jongerenproject aangesloten.

© Andre Brasse -_

Het Junior Ranger programma is voor jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar. Junior Rangers leren wat het werk van een ‘ranger’ inhoudt. Zij worden ambassadeurs voor het Nationaal Park Drentsche Aa en zetten zich met allerlei activiteiten in voor het gebied.

Programma

Het programma van de JuniorRanger bestaat uit o.a. natuur(beheer)activiteiten, werken met Nationaal Park organisaties, onderzoek, geven van presentaties op fairs, markten en andere Nationaal Park activiteiten. De begeleiding van het maandelijks programma is in handen van vaste begeleiders. In de zomer volgt een afsluitend kamp.

IVN zorgt - namens het Nationaal Park - voor de coördinatie, het contact met de NP partners en voor de opleiding van de vrijwillige begeleiders. De belangrijkste partners zijn de vrijwilligers en alle Nationaal Park Partners.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over JuniorRangers Nederland, kijk op www.ivn.nl/junior-rangers of neem contact op met Timanca Manak, drentscheaa@ivn.nl

Gelijk aanmelden?

Vul het formulier in of stuur een mail aan Drentscheaa@ivn.nl

logo Junior Ranger Nederland eps