Fotografeer en meer..Evertsbos bij avondlicht


Datum
Plaats in agenda
Tijd
19:00 tot
Locatie
Parkeerplaats Galgwanderveen bij Eext aan het einde van de Kerkweg rechts P. volgen (aan de rand van het bos)
Organisator

NP Drentsche Aa

Duur/afstand

2 uur / 3 km

Kosten

Deelname is gratis. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Informatie

Tijdens de excursie is volop gelegenheid om foto’s te maken op fotogenieke plekken. Neem een statief mee en waterdichte wandelschoenen. Honden worden niet toegelaten tijdens de wandeling.

Deze Fotografeer-en-meer-excursie maakt deel uit van meerdere fotografie-excursies die door de seizoenen heen gegeven worden. Deze excursies zijn geschikt voor bezitters van alle typen camera’s. Kijk in de Activiteitenkalender op www.drentscheaa.nl of op facebook voor de overige data.

Omschrijving

We fotograferen deze avond in de Boswachterij Anloo, ten zuidoosten van het dorp. Het is een kleinschalig en afwisselend landschap met lanen, houtsingels en gemengd bos. In de boswachterij zijn in de loop van de tijd een aantal uitheemse bomen aangeplant, zoals de mammoetbomen (Sequoiadendron giganteum), waarvan in 1926 voor het eerst drie stuks werden aangeplant. Inmiddels zijn er 25 mammoetbomen, die verspreid tussen de inheemse bomen staan. Daarnaast is er een grote coniferencollectie, het Pinetum Ter Borgh. In de boswachterij liggen hunebed D11 en verschillende grafheuvels uit de ijzertijd. Er bevinden zich volop elementen om te fotograferen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bevond zich op het landgoed een onderduikershol. Welke ingrijpende gebeurtenissen daar hebben plaatsgevonden vertellen wij u graag.