Fotografeer en meer: spiegelingen in Blanke Veen en Witte Veen


Datum
Plaats in agenda
Tijd
13:30 tot
Locatie
Parkeerplaats Zandspeelplaats boswachterij Grolloo. Aangegeven vanaf de weg Schoonloo – Elp (Schoonloërweg)
Organisator

NP Drentsche Aa

Duur/afstand

2,5 uur / 4 km

Kosten

Deelname is gratis. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Informatie

Tijdens de excursie is volop gelegenheid om foto’s te maken op fotogenieke plekken. Neem een statief mee en waterdichte wandelschoenen. Honden worden niet toegelaten tijdens de wandeling.

Deze Fotografeer-en-meer-excursie maakt deel uit van meerdere fotografie-excursies die door de seizoenen heen gegeven worden. Deze excursies zijn geschikt voor bezitters van alle typen camera’s. Kijk in de Activiteitenkalender op www.drentscheaa.nl of op facebook voor de overige data.

Omschrijving

Het Blanke Veen en Witteveen zijn fotogenieke vennen middenin het bos. Als de wind wegvalt, weerspiegelen de prachtige herfstkleuren van onder meer de machtige Amerikaanse eiken in het water.

De vennen liggen in het Hart van Drenthe, een bosgebied waarin de natuur steeds meer ruimte krijgt. De paden die nodig waren voor het bosbeheer verdwijnen langzamerhand. Alleen spannende wandelpaden blijven over. Er ontwikkelt zich een nieuwe wildernis in het voormalige productiebos.