Fietsen

Volg op de fiets van Grolloo tot Groningen de loop van de Drentsche Aa. Over door bomen omzoomde klinkerwegen en zandwegen. Er liggen veel prachtige fietspaden door het mooie landschap. Een aantal routes staan met wegwijzers goed aangegeven. U kunt ook uw eigen route samenstellen met het fietsknooppunten netwerk. De knooppunten vindt u oa op de gebiedskaart (middenvel) in de gratis Op Stap krant. Deze kunt u vinden bij de ondernemers in het Nationaal Park of bekijken op onze website.

Op veel plaatsen kunt u uitrusten bij dorpscafé's, herbergen en bankjes langs de beek en veld. Kom hier lekker tot rust en geniet van de geuren en geluiden uit de natuur.

Komt u tijdens het fietsen een wolf tegen, wat nu?
De kans dat je een wolf tegenkomt is vrij klein. Veel mensen vinden het prettig om te weten wat ze moeten doen, mocht je een wolf tegenkomen. Lees hier de flyer met wat tips. (pdf, 681 kB)

(c) Andre Brasse-7104

Nationaal Park Drentsche Aa fietsroutes

Kinderfietsroutes.

  • Zilveren dolk Bewegwijzerde fietsroute is ongeveer 13,5 kilometer lang en leidt langs de mooiste plekjes op de Hondsrug. Alleen de route fietsen is natuurlijk al spannend, maar tegen een kleine vergoeding kunnen de kinderen een boekje krijgen vol met leuke opdrachten en een heuse schatkaart.
  • Steenmannetjes fietsroutes voor kinderen. Onderweg beleef je de leukste avonturen. Op diverse plekken staan bordjes en wanneer je deze scant met je telefoon, krijg je leuke opdrachten of extra informatie over de plek waar je staat. Op diverse punten krijg je extra informatie via Virtual Reality.

Websites over fietsen in het Drentsche Aa gebied

  • Op deze pagina staan enkele digitaal beschikbare fietsroutes. Voor fietsroutes in heel Drenthe kunt u kijken op www.drenthe.nl
  • U kunt ook uw eigen route samenstellen met behulp van de fietsrouteplanner van de Fietsersbond
  • In het Drentsche Aa gebied is ook het fietsknooppuntennetwerk in gebruik. U kunt hierover meer lezen op de website www.drenthe.nl

Tip:

genieten op bank met fiets en schipb. diep
Fietsen
fietsen opa en kind