Boerenfietstocht Rolde en omstreken


Op de donderdagen 19 juli, 2 augustus en 16 augustus 2018 kan de Boerenfietstocht gefietst worden. Tijdens deze mooie toeristische fietsroute komt u langs 7 verschillende agrarische bedrijven, waarvan 4 als nevenactiviteit een winkel aan huis hebben met veelal streekeigen producten. Het zijn  moderne bedrijven die duurzaam ondernemen. Deze bedrijven heten u van harte welkom en vertellen u graag over hun bedrijf en hun werkzaamheden. Bij enkele bedrijven worden speciaal voor deze open dag extra activiteiten georganiseerd.

Bij alle bedrijven kan er gestart worden. Deelname is op eigen risico. Deze boerenfietstocht wordt georganiseerd door LTO Noord afdeling Noord Drenthe.
De fietsroute is verkrijgbaar bij alle deelnemende bedrijven en bij de Molen van Rolde, Grote Brink 24 in Rolde. De Molen van Rolde is verder alleen op zaterdag open. De route kost €2.50 per deelnemende fietser. De fietstocht is ongeveer 27 km lang en de bedrijven zijn van 9.30 tot 16.15 uur geopend. We adviseren de deelnemers om op tijd te starten aangezien er veel te zien is tijdens de route.

Voor de fietsers die met de auto komen: In Grolloo bij de Grollerdeel en bij Vreugdenhil voor al uw groen in Eldersloo is ruime parkeergelegenheid. In Rolde kan men parkeren bij de Boerhoorn en bij de sportvelden van het Boerbos. Dit is dichtbij het startpunt De Molen van Rolde is aan de Grote Brink.

Voor meer informatie, klik dan hier.