Verdwijnen wandelroutes Drentsche Aa


Wandelen is een populaire bezigheid in het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Logisch ook: het gebied met zijn vele wegen en paden door afwisselende natuur, prachtige landschappen en pittoreske dorpjes leent zich er uitstekend voor. Voor de wandelende bezoekers hebben we dan ook een keur aan wandelroutes in alle afstanden en richtingen. Maar niet alle routes houden we in stand: we verwijderen de paaltjes van wandelroutes die niet meer voldoen.

Groene wandelroutepalen verdwenen - © Staatsbosbeheer

Verouderde routes weg

In de afgelopen jaren is het netwerk van wandelroutes steeds dichter geworden en gingen routes elkaar overlappen. Daardoor ontstond regelmatig verwarring. Ook kost het veel tijd en middelen om al deze paaltjesroutes goed te onderhouden. Bovendien zijn er allerlei digitale mogelijkheden bijgekomen die routepaaltjes steeds meer overbodig maken. Een aantal van deze verouderde routes is daarom verwijderd.

Boswachter Lizette heeft deze routepalen al verwijderd - © Staatsbosbeheer

De wandelroutes 1 tot en met 11 worden in december 2018 opgeruimd. De paaltjes verdwijnen uit het veld en de beschrijvingen worden van onze website gehaald. Wandelroute nummer 5 door de Heest hebben we al eerder dit jaar weggehaald.

Wandelen langs alle mooie plekjes

Gaat u nu mooie plekken in de Drentsche Aa in de toekomst missen? Néé, daar hoeft u niet bang voor te zijn! De hoogtepunten in de oude routes worden allemaal meegenomen in de routes die blijven. Ook hebben we afkortingen gemaakt in de langere wandelroutes, zodat ook daar een rondje van zo’n 6 kilometer gewandeld kan worden. Kijk daarvoor eens bij de Toegangspoort van het Nationaal Park, infocentrum de Homanshof in Anloo (Lunsenhof 20). Daarnaast werken we aan een 25 kilometer wandeltocht rond Rolde voor de mensen die van een dagtocht houden. Deze wordt alleen digitaal aangeboden. En natuurlijk blijven de paden waar de verwijderde routes langs gingen gewoon open.

Zoek een mooie wandeling

Natuurlijk passen we onze folders en wandelkaarten aan. Wilt u zeker weten dat u onderweg niet verdwaald? Kijk dan voor vertrek op onze website https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/drentsche-aa voor de meest actuele versies van onze wandelroutes. En kijk voor meer wandelen ook eens op: https://www.drentscheaa.nl/divers/’-stap’-krant/

Wandelroutes verkrijgbaar in het Infocentrum Homanshof in Anloo - © Staatsbosbeheer

Bron: Staatsbosbeheer, Boswachtersblog