Groene Dorpen De Broekstreek


Groene Dorpen ‘De Broekstreek’ gaat voor de Gouden Pit. Stem ook mee!

In maart werd het project Groene Dorpen ‘De Broekstreek’ voor de particuliere deelnemers afgesloten met een feestelijke plantdag. Honderden bomen, hoogstamfruitbomen en struiken vonden hun weg naar de erven en tuinen van de veertig deelnemers. Een prachtige dag, waarop de bewoners van De Broekstreek laten zien waarom ze niet alleen hun predicaat ‘Kern met Pit’ van de gelijknamige leefbaarheidswedstrijd verdienden, maar ook de provinciale Drentse trofee voor 2021. De jury oordeelde dat het een mooi groen project betreft, op een forse schaal. Met deskundige ondersteuning en met eigen werk van de deelnemers. Er blijkt veel saamhorigheid in de dorpen van De Broekstreek uit.

De Broekstreek is nu met de trofeewinnaars uit de andere provincies in de race voor de landelijke 'Gouden Pit’ trofee, die op 25 juni wordt uitgereikt op de Kern met Pit manifestatie in Amersfoort. Opnieuw wordt de uitslag bepaald door zowel het oordeel van de vakjury als door het aantal publieksstemmen op het project.

Dus stem mee van 3 tot 20 juni via een link op de website van Kern met Pit www.kernmetpit.nl, “Stem op jouw favoriete project” en dan op Groene Dorpen ‘De Broekstreek’.