20 jaar Nationaal Park Drentsche Aa


Nationaal Park Drentsche Aa bestaat twintig 20 jaar. Een eeuwenoud landschap met een eigen sfeer, waarvan de basis is gevormd door de ijstijden. Een landschap dat opvalt door een bijzondere variatie aan gave landschappen en bijzondere natuur. Een landschap waarin mensen al eeuwen lang actief zijn op de rand van hoog en laag Nederland.

Ter ere van het twintig jarig bestaan is het Nationaal Park jubileumboekje Blaauwe Dreum uitgebracht. Een mooi boekje dat in woord en beeld de waarde, de kracht en de kwaliteit van het landschap op de lezer overdraagt. De teksten zijn geschreven door leden van de Drentse Schrieverskring. Ze beschrijven de schoonheid van de Drentsche Aa op gevarieerde wijze. In het boekje staan bijdragen van: Egbert Meijers, Tonko Ufkes, Marga Kool, Harm G. Sijnstra, Jan Harbers, John B. Vorenkamp, Jan Veenstra, Klaas Koops, Mischa van Huijstee, Willem Haandrikman, Nicolette Leenstra, Gerard Nijenhuis, Peter Veen, Ria Westerhuis, Sacha Landkroon, Suze Sanders en Paula Laning.

Zondagmiddag 11 december bracht Van der Velde Boeken Assen in samenwerking de Drentse Schrieverskring en Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum een ode aan Nationaal Park Drentsche Aa. Tijdens deze Drentse Middag stond het boekje Blaauwe Dreum centraal. Diverse schrijvers brachten hun ode aan de Drentsche Aa ten gehore, ondersteund door beeldmateriaal dat in deze bundel verwerkt is.

U kunt een eigen exemplaar bestellen via de website van de uitgeverij.