Lezing Ruimte rondom Rolde


Op uitnodiging van het Rolder Historische Gezelschap komt Nijlander Bernhard Hanskamp naar Rolde voor een lezing over de recente en toekomstige ruimtelijke ontwikkeling in de vroegere gemeente Rolde. Hoe ging het en hoe gaat het straks met de inrichting van dorpen en van het buitengebied? De lezing is aansluitend op de Algemene ledenvergadering van het RHG op dinsdag 27 februari in MFC Boerhoorn, zaal Balloërkuil. Aanvang: 20:30. Toegang is  voor iedereen en het is gratis

De lezing richt zich op de periode 1950-2050.  Bernhard roert allerlei kwesties aan: Waar nieuwe woningen te bouwen? Al of niet een rondweg om Rolde? Hoe zat het ook al weer met de N33. Hoe verliepen de  ruilverkavelingen bij Grolloo-Schoonloo en later die bij Rolde. Trekken we de Drentsche Aa nou wel of niet recht? Gelukkig niet! Hij gaat ook in op het Nationale Park Drentsche Aa, dat al in beeld was in 1957 en verhaalt over de vroege recreatie van tot 70 jaar terug. Het levensverhaal van een boerin passeert de revue en nog veel, veel meer.

Na een zeer werkzaam leven bij de provincie Drenthe in de ruimtelijke ordening heeft de Bernhard Hanskamp zich ontwikkeld als een chroniqueur van het Drentse landschap. Met veel kennis van zaken en in bezit van vele anekdotes kan hij daar boeiend over schrijven en over vertellen. Zijn laatste boek “Gewogen Ruimte”, een stevig boek van 300 pagina’s en met 300 afbeeldingen in kleur is die avond te koop als speciale aanbieding voor 20 euro contant(!) Een koopje.

Bron: Rolder Historisch Gezelschap