Nieuwe bestuursleden gezocht voor schaapskudde Balloo


De schaapskudde Balloo telt momenteel ruim 400 schapen. Deze schapen worden in opdracht van Staatsbosbeheer ingezet voor het natuurbeheer op het Balloërveld. De heide in dat gebied vaart er wel bij en de schapen zorgen ervoor dat het gras de heide niet overwoekert en het Balloërveld een open structuur houdt. De kudde, die eigendom is van de herders, wordt gevormd door Drentse heideschapen, een ras dat tot de oudste oer-rassen van Europa behoort.

De "Stichting Vrienden” zet zich in voor het behoud van een schaapskudde op het Balloërveld en houdt zich voornamelijk bezig met het ondersteunen van de herders en het zorg dragen dat het Balloërveld een aantrekkelijk gebied blijft om te recreëren. De huidige herders hebben te kennen gegeven in 2025 te willen stoppen en onze stichting wil graag een belangrijke rol spelen om een nieuwe herder te helpen een goede start te maken.  Tevens proberen we in de komende jaren weer een aantal activiteiten nieuw leven in te blazen.

Mensen die interesse hebben om het werk van de "Stichting Vrienden van het Drentse Heideschaap Balloërveld" door eigen inzet te ondersteunen of meer informatie willen, kunnen via het mailadres van de penningmeester contact opnemen met de voorzitter Arnold Hoosbeek: penningmeester@schaapskuddeballoerveld.nl. Ook de “Stroomdal kudde” bij Schipborg heeft behoefte aan nieuwe bestuursleden, dus ook mensen die daar een bijdrage aan willen leveren kunnen via hetzelfde emailadres reageren.

Bron: Drents Nieuws