Paardrijden

Drenthe heeft vanouds de reputatie van 'Paardenhemel', want de paarden hadden het hier goed. Verscheidene (rustende) boeren houden, ook nu nog, paarden voor hun plezier of voor de fokkerij.

In het Drentsche Aa-gebied zijn meerdere voorzieningen voor de paardenliefhebber. Er lopen meerdere men- en ruiterroutes het beekdallandschap. De vele (zand)wegen bieden een goede mogelijkheid om (zwerf)tochten te maken.

Het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa kent ook menverenigingen en huifkarverhuurders. Zij verhuren paard en wagen aan toeristen of ze rijden met groepen door het gebied.

Ook kunt u gebruik maken van digitale ruiter- en menroutes. De toegang tot de digitale ruiter- en menroutes is eenvoudig. Op de site www.knhs.nl vindt u op de startpagina onder de knop 'buitenrijden' een menu en daartussen staat de button 'digitale routes'.

Meer informatie over de paardrijmogelijkheden kunt u verkrijgen bij de lokale 'TIP's' (voormalige VVV's) en verhuurbedrijven. Dat geldt ook voor de beschikbaarheid van ruiterroutes.

Terug in de tijd in Drenthe

Paardrijden 1
paardrijden schipb.diep
Paardrijden 2