Oost van Assen, wandeltocht


Een cultuurhistorische verkenningstocht langs de oevers van het Deurzer- en Loonerdiep door Koos J. Steehouwer

Wat is het verhaal achter 'het Poepenhemeltje'? Welk geheim droeg de grimmige eigenaar van Valkenstijn met zich mee?
En: welke ontdekking deed kapitein Bellen met zijn wichelroede?

oost-van-assen2

Wat is het verhaal achter 'het Poepenhemeltje'? Welk geheim droeg de grimmige eigenaar van Valkenstijn met zich mee? En: welke ontdekking deed kapitein Bellen met zijn wichelroede?

Het gebied ten oosten van Assen kent een indrukwekkende cultuurhistorische geschiedenis. Zeldzame planten en dieren maken het heuvelachtige landschap tot een uniek wandel- gebied. De gids voert u langs de mooiste plekjes en vertelt u de leukste streekverhalen. De route loopt voor het grootste deel over zandpaden, fietspaden en daarnaast over enkele niet al te drukke verharde wegen. Bij nat weer kan de route naar de voorde (zie blz. 64) zeer drassig zijn.
De lengte van de route is ongeveer 17 km. Vanaf het Poepenhemeltje is de route via Kampsheide in te korten. Deze verkorting is dubbelzijdig beschreven zodat wandelaars die in Loon starten hiervan gebruik kunnen maken. Voor wandelaars vanuit Assen of die met de trein komen, is er een mogelijkheid om te starten bij het NS-station te Assen. U volgt de ANWB-bewegwijzerde wandelroute Wandelspoor tot aan de voormalige havezathe Vredeveld (zie vervolg route op blz. 24).

Dit boekje is gefinancierd door het Recreatieschap Drenthe en de Subsidieregeling Gebiedsgericht Beleid (SGB), vormt een onderdeel van het project l0-kansen Deurzerdiep en is te koop in de boekhandel. Of bestel via de websitewww.buijten.nl

© 2005 Buijten & Schipperheijn Recreatief, Amsterdam
ISBN 90-5881-208-1