Fotografeer en meer: Paarse pracht bij avondlicht

Datum
Plaats in agenda
Tijd
19:00 tot
Locatie
NP parkeerplaats Gasterse Duinen aan de Oudemolenseweg bij Gasteren
Organisator

NP Drentsche Aa

Duur/afstand

2,5 uur

Doelgroep

Amateurfotografen, geïnteresseerden in natuurfotografie

Kosten

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Informatie

De gidsen zijn amateurfotografen. Tijdens de excursie wordt op een aantal fotogenieke punten langs de route wat langer stilgestaan en is er tijd om deze plek te fotograferen en fototips uit te wisselen met elkaar. De mooiste fotoplekken kunnen drassig zijn. Waterdichte wandelschoenen worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens de wandeling.

Deze Fotografeer en meer excursie maakt deel uit van meerdere fotografie-excursies die door de seizoenen heen gegeven worden. Deze excursies zijn geschikt voor bezitters van alle typen camera’s. Kijk in de Activiteitenkalender op www.drentscheaa.nl of op facebook voor de overige data.

Omschrijving

In het stroomdal van de Drentsche Aa ligt een prachtig heide- en stuifzandgebied: de Gasterse Duinen. Dat de heide bloeit geeft hierbij een extra accent. De middeleeuwse karrensporen en het hunebed bewijzen dat de mens al minstens 5000 jaar in dit gebied aanwezig is. Tijdens deze wandeling leggen we dit verstilde landschap vast bij ondergaande zon.